Geplaatst op

Tenzing Natural Energy verplaatst jaarlijkse Everest Trek naar de huiskamer

Tenzing – een natuurlijke energiedrank uit de UK – organiseert elk jaar, de “Everest Trek” waarbij een team naar Nepal vertrekt om de Mount Everest te beklimmen. Door de huidige Corona-crisis kon deze trip niet doorgaan. Als alternatief ontstond een inventief idee aangepast aan de huidige situatie. Centrale gedachte was: als het niet lukt om naar de Everest te gaan, halen we de Everest naar huis! Want waarom zou bergklimmen niet gewoon vanuit huis kunnen plaats vinden?

 

Ruim 58.000 stappen!

Vandaag zijn de drie deelnemers het avontuur gestart. Zij trotseren de 58,070 stappen en 3,781 trappen die virtueel gelijk staan aan de klim van de Everest (8,848m). Deze uitdaging gaat zo’n 20 uur duren! Dit is allemaal live te volgen via Tenzing Instagram. De oorspronkelijke klim zou begeleid worden door Jamling Tenzing. Hij is de zoon van Tenzing Norgay – één van de eerste twee mannen die Mount Everest beklom en de inspiratie achter het merk. De deelnemers zullen zowel Jamling als de oprichter van Tenzing, Huib van Bockel, virtueel ontmoeten voor een Himalayaans brouwsel als zij "Basecamp" (5,364m) hebben bereikt.

Over Tenzing

Tenzing is een gezonde en energiegevende drank gemaakt van 100% plantaardige ingrediënten. Geïnspireerd door de avontuurlijke en ambitieuze natuurliefhebber Norgay Tenzing, besloot oprichter Huib van Bockel zijn Natural Energydrank naar hem te vernoemen. De plantaardige elixers die hij dronk tijdens zijn extreme bergexpedities, dienden als basis voor het recept. Met de traploop-actie wil Tenzing iedereen aanmoedigen om in beweging te blijven, ondanks de quarantaine. Alles is mogelijk zolang je positief blijft en je lichaam in beweging houdt. Daarnaast steunt Tenzing de Engelse gezondheidsdienst met dit initiatief via een fundraising.

Fundraising: https://www.justgiving.com/fundraising/tenzing-jenny-matt-rob

Sinds kort is Tenzing ook verkrijgbaar in Nederland! Dus wil jij ook de Everest thuis beklimmen, of kan je gewoon wel wat energie gebruiken? Bestel dan nu via www.sirjoe.nl jouw doosje Tenzing!