Geplaatst op

Tenzing Natural Energy verplaatst jaarlijkse Everest Trek naar de huiskamer

Tenzing – een natuurlijke energiedrank uit de UK – organiseert elk jaar, de “Everest Trek” waarbij een team naar Nepal vertrekt om de Mount Everest te beklimmen. Door de huidige Corona-crisis kon deze trip niet doorgaan. Als alternatief ontstond een inventief idee aangepast aan de huidige situatie. Centrale gedachte was: als het niet lukt om naar de Everest te gaan, halen we de Everest naar huis! Want waarom zou bergklimmen niet gewoon vanuit huis kunnen plaats vinden?

 

Ruim 58.000 stappen!

Vandaag zijn de drie deelnemers het avontuur gestart. Zij trotseren de 58,070 stappen en 3,781 trappen die virtueel gelijk staan aan de klim van de Everest (8,848m). Deze uitdaging gaat zo’n 20 uur duren! Dit is allemaal live te volgen via Tenzing Instagram. De oorspronkelijke klim zou begeleid worden door Jamling Tenzing. Hij is de zoon van Tenzing Norgay – één van de eerste twee mannen die Mount Everest beklom en de inspiratie achter het merk. De deelnemers zullen zowel Jamling als de oprichter van Tenzing, Huib van Bockel, virtueel ontmoeten voor een Himalayaans brouwsel als zij "Basecamp" (5,364m) hebben bereikt.

Over Tenzing

Tenzing is een gezonde en energiegevende drank gemaakt van 100% plantaardige ingrediënten. Geïnspireerd door de avontuurlijke en ambitieuze natuurliefhebber Norgay Tenzing, besloot oprichter Huib van Bockel zijn Natural Energydrank naar hem te vernoemen. De plantaardige elixers die hij dronk tijdens zijn extreme bergexpedities, dienden als basis voor het recept. Met de traploop-actie wil Tenzing iedereen aanmoedigen om in beweging te blijven, ondanks de quarantaine. Alles is mogelijk zolang je positief blijft en je lichaam in beweging houdt. Daarnaast steunt Tenzing de Engelse gezondheidsdienst met dit initiatief via een fundraising.

Fundraising: https://www.justgiving.com/fundraising/tenzing-jenny-matt-rob

Sinds kort is Tenzing ook verkrijgbaar in Nederland! Dus wil jij ook de Everest thuis beklimmen, of kan je gewoon wel wat energie gebruiken? Bestel dan nu via www.sirjoe.nl jouw doosje Tenzing!
Geplaatst op

Dry January


Een middagje ‘Low No’ shaken met Nederlands beste bartender James Chaib

27 December 2019 – The Tailor Bar, Krasnapolsky Hotel Amsterdam

Wie aan cocktails denkt, denk waarschijnlijk niet direct aan een avond zonder alcohol. Toch is er een duidelijke ‘Low No’ trend zichtbaar. Mensen kiezen steeds vaker bewust voor dranken met minder of geen alcohol. Na de feestdagen in December trekt Nederland in Januari de goede voornemens weer uit de kast, gaan we massaal de sportschool in en stijgen de dieet gerelateerde zoektermen door het dak. Ook is er een groeiende groep mensen die meedoet aan ‘Dry January’. En een maand geen druppel is vaak ook een goed begin richting een bewustere alcohol te consumptie. Een maand zonder alcohol is het perfecte moment om eens op onderzoek uit te gaan naar alle interessante alcoholalternatieven. Veel restaurants en bars hebben tegenwoordig een sober of mocktail menu. En in Amsterdam opende op 1 januari zelfs de eerste non-alcoholic pop up bar. Daarom spraken wij – de Butcha boys- af met James Chaib, manager van The Tailor in het Krasnapolsky. Onlangs won James de prijs voor de beste bartender van Nederland. We vroegen hem ons te inspireren met toffe non alcoholische cocktails op basis van onze kombucha. Het is 27 december als we de draaideuren van het Krasnapolsky binnen lopen. We worden met een Schots accent gastvrij begroet. Het messing van The Tailor blinkt er op los. Onder het genot van een glas kombucha deelt James zijn visie op alcoholvrij drinken. Hoe zie je de ‘Low No’ trend zich binnen The Tailor ontwikkelen?
Als bar van een hotel met veel internationale gasten is het voor ons altijd al belangrijk geweest om ook cocktails zonder alcohol aan te bieden. Vooral voor gasten die vanuit hun geloofsovertuiging geen alcohol drinken maar toch van onze bar willen genieten. Sinds een aantal jaar zie je de vraag echter snel toenemen. Ik denk dat dit komt omdat er een algehele gezondheidstrend is, waarbij mensen ook bewuster gaan letten op wat ze drinken.
Hoe zie je deze trend over 5 jaar? Is alcohol het nieuwe roken?
Mensen zullen altijd blijven drinken. De vergelijking met vlees is denk ik meer op zijn plaats dan de vergelijking met roken. Vanuit de behoefte naar ‘gezonder’ zullen mensen eerder geneigd zijn bewustere keuzes te maken, waarbij ze dan minder gaan drinken en kiezen voor kwalitatief betere producten op de momenten dat ze wel drinken. Een goed aanbod van non- en laag alcoholische dranken zal een vast onderdeel van de standaard worden verwacht ik en ‘Low No’ zal daarmee dus verder gaan dan een hype of een trend.
Zie je dit al terug op de drankenkaart bij The Tailor?
Zeker. Ons menu begint met een selectie van ‘low ABV’ cocktails. Deze zijn laag in alcohol, lichter, verfrissender en daarmee ideaal als aperitief voor het diner. Het zijn vooral de spritzer stijl cocktails die populair zijn, zoals onze ‘Pink Stalkings’ gemaakt van Rabarber en Perzik en prosecco. Daarnaast hebben we ook een selectie van cocktails zonder alcohol. Ik denk dat ca 20% van alle cocktails die we verkopen binnen het segment van ‘Low en No’ vallen.
Zie je dat het aanbod van cocktails zonder alcohol is veranderd over de jaren?
Mensen zitten niet meer te wachten op een drankje dat lijkt op een cocktail maar smaakt als een zoete frisdrank of vruchtensap met een twist. Het volstaat dus niet om standaardproducten te mixen en leuk(er) te presenteren.. Een cocktail drink je vanwege de smaakervaring. Net als bij een spannend gerecht gaat het om het spel tussen zoet, zuur, zout, bitter en umami. Soms serveer je een klassieker gerechten soms wil je vanuit eigen creativiteit de gasten verassen. Mensen zijn op zoek naar een meer volwassen en complexere smaakbeleving als het gaat om non alcoholische cocktails.
Is het moeilijker om een non alcoholische cocktail te maken?
Het vergt misschien wat meer creativiteit, maar ik geloof ook dat de moeilijkheid vooral komt doordat veel bartenders nog niet gewend zijn om te denken in cocktails zonder een sterke drank component er in. Maar oefening baart natuurlijk kunst…
Welke tips het je voor het maken van ‘Low No’ cocktails?
De makkelijkste manier is om gebruik te maken van een non-alcoholic spirit. Het merk Seedlip heeft deze markt opengebroken en voor ieder type sterke drank heb je nu wel een merk en variant zonder alcohol. Voor het maken van cocktails met een laag alcoholpercentage maak ik graag gebruik van versterkte wijnen zoals vermout of sherry. Mousserende wijnen zoals prosecco of champagne zijn ook geschikt. Ik ben zelf het meest fan van Italiaanse bitters zoals Cynar of Fernet Branca. Voor het maken van cocktails zonder alcohol maak ik veel gebruik van kruiden, specerijen, groente siropen en geconcentreerde bitters. Deze laatste bevatten wel alcohol, maar omdat je vaak maar een paar druppels gebruikt is het alcoholpercentage in het totaal verwaarloosbaar. Ik gebruik deze echter niet voor mensen die 0% alcohol in hun cocktail willen hebben. Verder raad ik andere bartenders ook aan om actief op zoek te gaan naar alternatieven voor je standaard frisdranken en mixers, zoals kombucha of andere gefermenteerde dranken. Door de craft-soda trend zijn er steeds meer interessante merken op de markt.
Wat vind je interessant aan deze trend?
Als gast valt er meer te ontdekken als je over de avond minder sterke cocktails drinkt om de simpele reden dat je minder snel beïnvloed raakt. Daarbij zijn Low No cocktails meestal wat lichter en verfrissender qua smaakbeleving, waardoor je minder snel verzadigd bent. Voor de cocktailbar zit hier meteen het commerciële voordeel. Door je gasten te verleiden met een breder aanbod van Low No cocktails vergroot je de kans dat ze er meer cocktails zullen bestellen. Voor bartenders is het vooral beter voor je gezondheid. We bezoeken vaak andere zaken van bevriende bartenders, dus zoals je begrijpt wordt er dan flink geproefd. Mijn favoriete drankje is nu een Low AVB Cynar & Tonic.

Maar genoeg gepraat, laten we aan de slag gaan!

Voor de basis van de non alcoholische cocktails die we gaan maken, gebruiken we drie verschillende kombucha recepturen van Butcha. Gember & Kaffir Limoen. Gebrouwen met Szechuan peper en jasmijn thee. Bloedsinaasappel & Bergamot. Gebrouwen met rode peper en Earl Grey thee. En Hop & Grapefruit. Gebrouwen met eik en Oolong thee. Kombucha is van nature hoger in zuren en heeft meer diepgang en smaakcomplexiteit vanuit de fermentatie, wat het voor bartenders vaak interessanter maakt om mee te werken dan een standaard mixer als basis voor je cocktail. In tegenstelling tot veel andere kombucha ’s op de markt, zijn de recepturen van Butcha ontwikkeld met een zgn. ‘flavour first’ gedachten, wat inhoudt dat niet zozeer de kombucha als wel de smaakcombinaties centraal staan en de kombucha gebruikt wordt om meer diepgang en complexiteit te krijgen, met daarbij de juiste zoet zuur balans. James: Het leuke aan de range van Butcha is dat ze een fijne gelaagdheid in smaken hebben in combinatie met het rauwe van de kombucha. Je zou ze daarom prima zonder toevoegingen en een mooie presentatie als non alcoholische cocktail kunnen serveren. Voor nu zou dat het freestylen alleen wat saai maken… First up,

Gember & Kaffir Limoen kombucha

De toevoeging van jasmijn thee en kaffir limoen maakt deze kombucha meer floraal en aromatischer dan bijvoorbeeld een regulier gemberbier. Dit element vind ik spannend en wil ik daarom vergroten in de cocktail receptuur Recept:
 • 60ml cold brew jasmijn thee
 • 5ml jasmijn siroop (bijvoorbeeld van Monin)
 • 5 druppels Peychauds bitter. Deze bitter lijkt op Angostura bitter, maar heeft meer tonen van anijs en mint.
 • 150ml Butcha Ginger & Kaffir Lime Kombucha
Methode:
 • Shake cold brew jasmijn thee, jasmijn siroop en Peychauds bittter
 • Schenk door een zeef in een champagne flut
 • Voeg Butcha kombucha toe
 • Garneer met eetbare bloemetjes
Second up,

Bloedsinaasappel & Bergamot kombucha.

De combinatie van zoete sinaasappel en het pittige van de rode peper is een combinatie die je ook terugvindt in de Indiase en de Midden-Oosterse keukens. Kardemom en venkelzaad zijn typische specerijen die je ook in deze keuken vindt en daarom perfect om te combineren. Recept:
 • 3 kardemon peulen
 • 5 zwarte peperkorrels
 • 6 venkelzaadjes
 • 170 ml Butcha Bloodorange & Bergamot Kombucha
 • 1 druppel Angostura bitter
Methode:
 • Stamp de kardemon peulen, zwarte peperkorrels en venkelzaadjes met 20ml kombucha fijn
 • Voeg 150ml Butcha kombucha toe
 • Schenk door een zeef over ijs
 • Garneer met krul van sinaasappel zest
Last but not least,

Hop & Grapefruit kombucha.

Deze smaak is de meest volwassen in de range en heeft door de toevoeging van hop, zeezout en eik iets hartigs en zouts. Soms werkt het heel goed één smaak element eruit te halen en deze aan te vullen. Recept:
 • 5 cm verse selderijstengel
 • 3 blaadjes verse salie
 • 170 ml Butcha Hop & Grapefruit Kombucha
Methode:
 • Stamp de selderij, salie met 20ml kombucha
 • Voeg 150ml Butcha kombucha toe
 • Schenk door een zeef over ijs
 • Garneer met salie blaadje

Namens James en de Butcha Boys, Cheers!

  Mocht je meer wil weten over Butcha Kombucha, neem gerust contact via mail: info@butcha.nl of bel met 06 47 320 321. Overige informatie vind je op www.butcha.nl Nieuwsgierig geworden naar de cocktails van James? Bezoek dan Bar The Tailor in NH Collection Grand Hotel Krasnappolsky of volg hem op Instagram via @thetailoramsterdam.  
Geplaatst op

StrangeLove

‘The drink drink drinkers drink.’

StrangeLove_founders_Stafford Fox en James Bruce In juni 2012 verkochten Stafford Fox en James Bruce hun eerste doosje biologische Ginger beer aan een klein, plaatselijk café in Leichhardt in Australië. Hun missie was om de biologische frisdrankcategorie nieuw leven in te blazen met een aantrekkelijke, volwassen frisdranken met diverse en spannende smaakprofielen. Zeven jaar later zijn de premium mixers van StrangeLove doorgedrongen tot high-end cocktailbars en tophotels in het hele land. Hun assortiment premiummixers - gemaakt met behulp van 's werelds beste botanische extracten - is samengesteld door toonaangevende barmannen om het beste uit je premium sterke drank te halen. En sinds mei dit jaar ook in Nederland te verkrijgen. Enkele weken geleden waren founders Stafford en James in Nederland om een cocktail masterclass te geven aan enkele van de heroes uit de Nederlandse cocktailwereld! Het leek ons dus hoog tijd de drankjes van StrangLove eens aan je voor te stellen. StrangeLove Drink TONIC NO 8 Een premium tonic gemaakt met het beste Australische bronwater, bittere sinaasappelschil, citroen, jeneverbes en Guatemalteekse cinchona (tip: heerlijk galgje-woord). Speciaal gemaakt om keer op keer makkelijk de perfecte gin tonic te maken. DIRTY TONIC Dirty is as dirty does. Rauwe, wild bewerkte cinchona geeft deze tonic een rode, aardse tint en resulteert in een unieke, complexe bitterheid die anders is dan elke andere tonic. Afgewerkt met tonen van zeezout, rozemarijn, citroen en sinaasappelschil kan deze tonic het beste worden gecombineerd met citrus- of kruidachtige gins. HOT GINGER BEER Watch it! Deze Hot ginger beer is een authentiek, kruidig gemberbier gemaakt met verse Australische gember, delicate gemberolie en Sichuan-peper. Hij kan perfect gecombineerd worden met premium whisky, rum of bourbon. SALTED GRAPEFRUIT Onze founders werden op een dag wakker en realiseerden zich dat ze wisten wat de wereld miste… Een écht lekkere grapefruit mixer. Ze hebben pittige, witte Cubaanse grapefruits, etherische oliën en uniek, roze schilferszout uit de Murray River in Australië gecombineerd. Het resultaat is een perfect uitgebalanceerde mixer die ervoor zorgt dat je alle slechte ervaringen die je in je jeugd hebt gehad met tequila meteen weer bent vergeten. Benieuwd naar de mixers van StrangeLove? Je kunt altijd even contact opnemen met ons en dan drinken we samen even een drankje (of vijf).
Geplaatst op

Tenzing Natural Energy

We kunnen trots onze samenwerking aankondigen met Tenzing Natural Energy. We staan te stuiteren om samen met hen aan de slag te gaan (kan ook liggen aan de hoeveelheid Tenzing die we uit enthousiasme naar binnen hebben gewerkt). Tenzing is een gezonde en energieke drank gemaakt van plantaardige ingrediënten. Het drankje is geïnspireerd door Sherpa Tenzing Norgay- een van de eerste twee mannen die Mount Everest beklommen. Toen de bedenkers van Tenzing hoorden over de natuurlijke, energieke brouwsels die Sherpa's gebruiken bij expedities op grote hoogte, reisden ze naar de familie van Sherpa Tenzing om meer te weten te komen. Op hun zoektocht om ‘s werelds krachtigste planten te vinden, moesten de bedenkers van het heerlijke drankje niet al­leen bergen verzetten, maar ze ook letterlijk beklimmen. (meer…)
Geplaatst op

Caleb’s Kola lokt ondernemers uit de tent om iets nieuws te doen.

Of je nu paddenstoelenburgers wil eten die gemaakt zijn op koffiedik, een cappuccino wil drinken met je buurmans hoofd erop of lekker met je gerechten wil tinderen. Het kan! Er poppen tientallen nieuwe horeca initiatieven per week op, de een nog innovatiever dan de ander. We willen klanten blijven verbazen en de ervaring staat voorop. Maar waarom blijven we dan zo traditioneel binnen cola? Waarom blijven we experimenteren, maar is de cola markt zo voorspelbaar?   (meer…)